За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет

...
За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Има нагласи да се избере председател на СОС. Аз обаче няма да подкрепя кандидата на ПП-ДБ

" За момента няма съображение да се насрочат нови избори за кмет на София ". Това съобщи пред Нова тв общинският консултант от локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България "  Ваня Григорова, която заведе дело за анулиране на локалния избор в столицата поради нарушавания. 

" Вече поискахме да се прегледат всички над 1600 протокола от машинното гласоподаване. Да не приказваме, че в общия протокол е записано, че няма никакви сигнали за нарушавания от страна на СИК, а има 400 протокола, в които е записано, че жители са идвали, желали са да гласоподават и е имало проблеми с машинното гласоподаване. Очакваме сега окончателното броене на всички протоколи единствено от машинното гласоподаване. На15 февруари е идващото съвещание на съда по този проблем ", уточни Григорова. 

По думите ѝ към този момент има настройки да се избере ръководител на Столичния общински съвет. " Има такива настройки, тъй като СОС би трябвало да стартира работа ", акцентира тя. И допусна, че  Цветомир Петров от групата на ПП-ДБ- " Спаси София " най-вероятно ще бъде определен за ръководител на локалния парламент.

" Аз персонално няма да го поддържа. Какво ще решат останалите от групата - не знам. Единствените, които са споделили изрично, че няма да го подкрепят са Има Такъв Народ. Но останалите групи са споделили, че ще поддържат. За мен е недопустимо да подрепя човек от тази група, тъй като виждаме неконструктивното държание на тези, които имат най-вече общински съветници, имат и кмет, само че би трябвало да схванат, че гласоподавателите не им дадоха цялата власт. Най-демократично е ръководителят на СОС да е от по-малките опозиционни партии ", безапелационна е Григорова. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР